Nu kommer respet och bild på glasskakan som jag lovat =)
Glasskaka
4-6 digestive kex till botten
4 ägg
2dl socker
140g philadelphia ost
1msk vanlijsocker
4dl grädde
Så här gör du:
- Krossa kexen och fördela ut i bottnen på en form med avtagbar kant
- vispa äggulor, socker och ost poröst
- Vispa äggvitorna till en fast maräng
- vispa grädde och vaniljsocker ganska hårt
- vänd samman allt frsiktigt men väl
- häll ut smeten i formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
För servering ta ut mellan 15 och 30 min innan.
Till kan man ha tinade bär av något slag
I smeten kan man ha choklad som är riven, bara fantasin sätter gränser, men den smakar alldeles utmärkt utan något i eller till, gott att servera till kaffe eller tee som den är.
Glasskaka
4-6 digestive kex till botten
4 ägg
2dl socker
140g philadelphia ost
1msk vanlijsocker
4dl grädde
Så här gör du:
- Krossa kexen och fördela ut i bottnen på en form med avtagbar kant
- vispa äggulor, socker och ost poröst
- Vispa äggvitorna till en fast maräng
- vispa grädde och vaniljsocker ganska hårt
- vänd samman allt frsiktigt men väl
- häll ut smeten i formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
För servering ta ut mellan 15 och 30 min innan.
Till kan man ha tinade bär av något slag
I smeten kan man ha choklad som är riven, bara fantasin sätter gränser, men den smakar alldeles utmärkt utan något i eller till, gott att servera till kaffe eller tee som den är.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar